La Fàbrica, de Jordi Soler

La Secció d’història de l’AEP/CDHS presentà La Fàbrica, de Jordi Soler i pròleg d’Ivan Miró, un llibre de Descontrol, el 2 de novembre de 2022 a les 19 hores

Per què presentar aquest llibre a l’Ateneu Enciclopèdic/CDHS? La Secció d’Història és molt conscient de la història a la qual tracta de donar veu que, a més, és molt propera a l’Ateneu. És una història nostra que va tenir la mala sort de sortir a la llum en un moment pandèmic, que ens va paralitzar i va fer inviable la socialització. I ara, encara que manquen persones que ja no hi són, crec que l’Ateneu Enciclopèdic té un deute amb aquest llibre, amb Jordi Soler i amb Descontrol i vol apropar-se als companys de Can Batlló, Can Vies o la Lleialtat Sansenca i als bons temps dels ateneus llibertaris de Sans, i descobrir l’entramat entre l’ahir i l’avui, en el qual transita la novel·la, encara està molt present entre nosaltres.

Recordarem el Txema Bofill, l’Adolf Castaños i altres de l’Ateneu Enciclopèdic que tenen protagonisme a la novela.

M.A.P.

Dues històries i un barri irredempt. Dos moments convulsos, dues revoltes en una ciutat de foc.Totes dues succeeixen al voltant de Can Batlló, el gran complex fabril de la Bordeta. Potser la revolta de Can Vies o les lluites per conquerir Can Batlló no són més que l’extrem d’un fil d’Ariadna que les uneix a un temps passat i a lluites que alguns pretenien oblidades.